/srv/irclogs.ubuntu.com/2015/08/08/#ubuntu-nl.txt

BerryHGoedemiddag. Ik heb een probleempje met het inloggen in xubuntu in de grafische omgeving. Elke keer als ik inlog op het inlogscherm dan kom ik weer terug bij het inlogscherm. Ik heb op internet gezocht en heb de daar gedane suggestie van het verwijderen van .Xauthority uitgeprobeerd. De rechten op die file stonden als root:root en dat was volgens mij niet goed. Echter na rebooten had ik nog hetzelfde probleem. Iemand een idee?11:11
BerryHDit probleem is opgetreden nadat ik gisteren heb lopen spelen met wat linux dingen en het commando sudo startx heb uitgevoerd...11:12
OerHeksja, startx veroorzaakt deze onzin, ik snap ook niet waarom er geen startx-blokkade is11:28
=== erkan^ is now known as zippo^
Harry__beste forumleden, ik ben betrekkelijk nieuw in Linux cq Ubuntu, tot nog toe zeer onder de indruk van gebruiksgemak en functionaliteit. Ik loop nu14:20
Harry__tegen een probleem aan: ik wil een tweede acount aanmaken en het wachtwoord wordt niet geaccepteerd, te kort. Ik snap ook wel dat dat niet zo veilig is, maar dat is nu geen punt. in de wiki en fora vind ik alleen maar info om een vergeten wachtwoord te wijzigen, is er een mamier om deze beveiligining te omzeilen, ik wil graag zelf baas zijn over mijn computer, daarom ben ik oa ook overgestapt naaeLinu=x14:23
Harry__nee hoor, ik ben er nog..14:26
erkan^Harry__, : http://askubuntu.com/questions/180402/how-to-set-a-short-password-on-ubuntu14:28
Harry__super, hartelijk dank voor je snelle antwoord, ga meteen proberen. Dank je wel!14:30
erkan^laat me weten of het lukt ? (-:14:31
Harry__Lukt nog niet, heb het configuratiebestand met leafpad geopend, de betreffende regel erin geplakt, maar kun niet opslaan, dta lijkt een rechtenkwestie14:40
Harry__foutmelding is: Kan het tes chrijven bestand niet openen14:42
erkan^heb nog nooit geprobeerd, ik zou geen advies durven geven. misschien weet andere persoon14:44
Harry__ben een leek, maar moet ik misschien voor het leafpad commando sudo proberen?14:45
erkan^sudo is root14:46
Harry__Ga nog wel even wat proberen, dacht aan sudo omdat ik dan meer rechten heb, moet nu chat verlaten, de baas roept, heel hartelijk dan voor je hulp! ga er wel uitkomen met jouw tio, bedankt!14:47
erkan^oké succes (-:14:47
Harry__dank!14:47
=== erkan^ is now known as zippo^
=== JanC_ is now known as JanC
=== erkan^ is now known as zppo
=== zppo is now known as zippo^
=== erkan^ is now known as zippo^
zippo^De URI ‘ghelp:user-guide?menu-editor#menu-editor’ wijst niet naar een geldige pagina.21:24
=== erkan^ is now known as zippo^
=== erkan^ is now known as zippo^

Generated by irclog2html.py 2.7 by Marius Gedminas - find it at mg.pov.lt!