/srv/irclogs.ubuntu.com/2015/11/19/#ubuntu-nl.txt

Sammy_iemand die me kan helpen om op de IRC van anonymous te geraken..07:47
OerHeksbestaat dat dan?07:49
Sammy_ja net gelezen ze hebben een gids gemaakt om IS online te bestrijden..07:50
OerHeksvraag maar in #freenode, of daar waar je dat gelezen hebt?07:52
OerHekshttp://www.bing.com/search?q=anonymous+irc07:53
Sammy_#freenode08:01
Sammy_???08:01
Sammy_hoe werkt dat dan Oerheks??08:01
OerHekstiep: /join #freenode08:02
YasuniHoi iedereen, ik heb een probleem maar ik kom er even niet uit. Ik heb een ubuntu server 14.04.3 open een vmware exsi omgeving, maar na zoveel minuten ( random ) is er geen netwerk connectie meer. ik heb verschillende nic' s geprobeerd en vmware tools geinstalleerd maar helaas niks helpt. als ik sudo ifdown eth0 %% sudo ifup eth0 uitvoer werkt het internet weer voor een paar minuten.13:20
lordievaderKlinkt alsof je dhcp lease verloopt.13:28
Yasunide server heeft een static ip adress13:37
Yasunizodra het probleem op speelt kan ik ook niet de gateway pingen, ik heb in de /var/log/syslog gekeken of ik daar iets kon vinden maar ik zie daar geen foutmeldingen staan.13:39
lordievaderHmm. Wat krijg je in je logs? (syslog, dmesg, etc)13:39
Yasuniin alle logs zie ik alleen de meldingen dat de netwerk kaart up komt zodra die geherstart is maar geen melding als ie stopt met werken.13:41
lordievaderIk zou wat gaan tcpdumpen op de host. Dan kun je controleren of dingen aankomen of niet.13:41
YasuniIs goed ga ik dat even controleren.13:42
YasuniIk heb een tcpdump voor 10 minuten laten lopen, maar hij heeft 0 packages gecaptured. waar ik wel achter gekomen ben is als ik de command arp -a uitvoer, hij hier lang over doet en vervolgens wel enkele andere server kan vinden die kan ik dan ook pingen maar paar minuten later kan ik het weer niet.14:22
Yasuninevermind tcpdump krijg ik wel packages binnen had een foutje gemaakt in de command, zodra ik de tcpdump uitvoer heb ik weer voor een paar minuten connectie. het lijkt wel of mijn netwerk kaart in soort van slaap modus gaat telkens..14:25
lordievaderIk denk eerder dat de host pakketten niet goed doorgeeft.14:46
YasuniIk heb de server verplaatst naar een andere ESXI host maar heeft het probleem niet verholpen.14:59
TheEagerPadawanhmmm -k  be-nl meegegeven aan rdesktop, faalt op die te open en valt terug op en-us wat lichtjes irritant is als je gewent bent om een azerty toestenbord te bruiken22:49
TheEagerPadawangebruiken*22:49
TheEagerPadawansetxkbmap solved it ;)23:04

Generated by irclog2html.py 2.7 by Marius Gedminas - find it at mg.pov.lt!