/srv/irclogs.ubuntu.com/2020/12/04/#kubuntu.txt

=== javier_ is now known as javier_45
=== Lord_of_Life_ is now known as Lord_of_Life
OvermindDL1So I upgraded from Kubuntu 18.04 to Kubuntu 20.04 and now all my personal storage has vanished, so I'm in a new root user on this install now.  The drives holding all my data are an LVM mirrored set of drives and I'm getting some... interesting messages from vgck that google is being entirely not helpful with:03:24
OvermindDL1LV storage0 invalid: visible raid meta LV for raid1 segment03:24
OvermindDL1`storage0` being the name of the LV and `storage` being the name of the vg03:24
OvermindDL1Literally only a single google result for that, and it was someone with the same issue as I and no followup at all03:25
viewer|79Hello guys.04:30
viewer|79I used Ubuntu 20.04, I have Intel Ivy Bridge graphics card and I have Brightness issues in Linux. So I have to use acpi_backlight=video to fix it. But this fix is not working Kubuntu. Anyway I can fix this issue?04:32
IrcsomeBot<Kristian> @viewer|79, I had issues on a Laptop with an AMD graphic card. An upgrade to 20.10 fixed the issue because the Kernel 5.8 has a better support for newer graphic cards.04:56
OvermindDL1So, if anyone hits this problem again with LVM and RAID, I frankencoded up my own version of the `lvm` tool that bypasses that check, and very carefully called `lvchange --setactivationskip y <mystoragename>` and that fixed it.  I could have just, say, put a bootable old copy of kubuntu on a usb drive and done it that way, but I would have had to wait to tomorrow for that, and this worked!05:18
OvermindDL1What happened basically is that my RAID had a metadata inconsistency (which was fine for my specific use case, but I guess to be truthful isn't "safe") and the newer LVM's have a test for that to prevent loading up such broken metadata05:21
* OvermindDL1 is documenting this in case these logs appear online sometime for some possible future person05:22
lordievaderGood morning07:22
bobyhello08:12
bobyanyone online?08:12
bobyi need help08:12
bobymy laptop keyboard and trackpad not working08:12
bobybut external mouse and keyboard do work08:12
bobyright from the beginning when i installed it from usb drive08:12
bobyit dint work even in the liveusb08:12
=== majanows is now known as wmp
IrcsomeBotBeastSlayer2k was added by: BeastSlayer2k10:26
IrcsomeBot<BeastSlayer2k> I have an issue regarding my touchpad10:27
IrcsomeBot<BeastSlayer2k> Some funtionalities are not working in 20.04 LTS10:27
IrcsomeBot<BeastSlayer2k> like tap to click10:28
IrcsomeBot<BeastSlayer2k> two finger right click etc.10:28
IrcsomeBot<BeastSlayer2k> Any Fix?10:28
IrcsomeBot<Swift110> Hello10:36
BluesKajHi folks12:58
CrellHi folks. I'm trying to install 20.10 on a Thinkpad X1 Yoga. It boots to the USB key fine. The installer keeps getting tripped up on the EUFI, though.  I've tried disabling the EUFI or not in the hardware setup, but it still can't install onto the disk.16:05
CrellRight now, the disk has an EFI System Partition (NTFS) partition, and a sinle large ext4 partition. (Remnants of previous install attempts.)  Should I remove the ntfs partition?  I've never had this issue before with other laptops.16:06
k_szeIs kubuntu 20.04 supposed to support screen autobrightness?16:18
k_szeI have ubuntu converted to kubuntu by installing kubuntu-desktop16:18
Crell"The attempt to mount a file system with type vfat in SCSI2, partition #1 (sda) at /boot/efi failed." - That's the error I get early in the installer, after I pick the disk configuration.  I get it no matter what disk setup I try to use.16:21
=== kubuntu is now known as Guest92601
IrcsomeBot<Swift110> Good morning16:56
IrcsomeBot<ri5h46h> Good Night from India 🇮🇳 ! 😴17:20
k_szeerm, I get this when I `dpkg -i` a deb file: Error in file "/usr/share/applications/org.kde.kdeconnect_open.desktop": "*/*" is an invalid MIME type ("*" is an unregistered media type)17:33
k_szethat file is clearly not recently modified, the date is still 2019-12-08.17:33
IrcsomeBot<Swift110> @ri5h46h, How r u17:59
IrcsomeBotsayingwhateverr was added by: sayingwhateverr19:07
IrcsomeBot<sayingwhateverr> Hey people! I just did a dualboot install of kubutu(alongside manjaro)  … There's no audio tho! … It's not even registering the laptop speakers. What to do?19:08
IrcsomeBot<sayingwhateverr> (Photo, 1280x960) https://irc-attachments.kde.org/cs0oUUnk/file_39526.jpg also, these errors are there whenever I boot in19:09
IrcsomeBot<sayingwhateverr> nvm. it works after a reboot19:23
=== eric is now known as HornyCdnDaddy

Generated by irclog2html.py 2.7 by Marius Gedminas - find it at mg.pov.lt!